وقتی با فرزند خود و یا همسر، همکار یا دوست خود صحبت میکنید، ممکن است در مورد صحت صحبتهای آنها دچار تردید شوید و گاهی با خود فکر کنید که آیا آنها حقیقت را میگویند؟ دوست داشته باشید مهارت تشخیص دروغ از چهره را داشته باشید تا به جواب درست برسید.
چه یک دروغ کوچک کمارزش باشد و یا یک دروغ بزرگ، مهم این است که قادر باشید تشخیص دهید که چه زمانی فرد حقیقت را نمیگوید.
از کجا بفهمیم طرفمون دروغ میگه
این سوالی است که ممکن است در هر رابطه ای وجود داشته باشد. هرگاه رابطه ای با کسی داریم چه رابطه عاطفی یا دوستانه و یا حتی کاری و تجاری یکی از ممهمترین سوالاتی که ممکن است و یا باید به آن پاسخ دهیم این است که : از کجا بفهمیم طرفمون دروغ میگه؟ اما واقعا آیا راهی وجود دارد که بتوان دروغ و دورغگو را تشخیص داد؟
پاسخ این سوال بله است. تا حد زیادی میتوان یک دروغگو را تشخیص داد.
راه های تشخیص دروغ
در اینجا هفت روش برای تشخیص دروغ وجود دارد:
۱ . بررسی زبان بدن
زمانی که شخص دروغ میگوید، اغلب زبان بدن او به شما سرنخ میدهد. ممکن است دستهایی بیقرار داشته باشد و یا دستهایش را بهطور کامل پنهان کند. شاید شانه بالا بیندازد و سر پا نایستد، یا ممکن است بدنش را جمع کند تا کمتر جلبتوجه کند. حواستان به این علائم فیزیکی باشد تا مطمئن شوید که شخص با شما صادق است یا نه.
۲. مشاهده حالات چهره
زمانی که افراد در حال دروغ گفتن هستند، ممکن است تغییراتی در حالات چهره آنها ایجاد شود، مثل لرزش بینی، گاز گرفتن لب، پلک زدن سریع و یا عرق کردن. این تغییرات در حالات چهره نشاندهنده افزایش فعالیت مغزی به خاطر دروغ گفتن است. بعضی از مردم وقتی دروغ میگویند کمی سرخ میشوند، پس به دنبال گونههای سرخ ناشی از وارد شدن اضطراب باشید.
۳. توجه به لحن و ساختار جملات
بازهم به دلیل زیادشدن فعالیت مغزی، هنگام دروغ گفتن، لحن گفتار و آهنگ صدا تغییر میکند. همچنین امکان دارد که با صدایی بلندتر و یا پایینتر از حد نرمال صحبت کنند و یا خیلی آهستهتر یا سریعتر صحبت کنند. جملهبندی آنها ممکن است مفصلتر از حالت معمول باشد و شامل اطلاعات خیلی خاص و جزئی شود.
۴. به دهان و چشمها نگاه کنید
فردی که دروغ میگوید ممکن است، دهان و یا چشمها را با دست پنهان کند و یا چشمهایش را بسته نگه دارد. هردوی اینها از یک گرایش طبیعی برای مخفی کردن دروغ ناشی میشوند.
۵. به طرز اشاره افراد به خودشان توجه کنید
مردم در حین دروغ گفتن، از استفاده از کلمه «من» اجتناب میکنند. گاهی اوقات با سوم شخص خطاب کردن مورد خودشان، صحبت میکنند و به این طریق از نظر روانی فاصله خودشان را از دروغ حفظ میکنند.
۶. حاضرجواب بودن
معمولاً وقتی از کسی سؤالی میپرسید، مثلاً «این آخر هفته چهکار کردید؟» او برای پاسخگویی باید لحظهای مکث کند و در مورد آن فکر کند. وقتی افراد دروغ میگویند، اغلب پاسخهای خود را تمرین میکنند، بنابراین آنها برای پاسخگویی آماده میشوند و هیچ درنگی نمیکنند. اینکه فرد بدون هیچگونه مکثی برای فکر کردن جوابهای فوری برای هر سؤالی داشته باشند، میتواند از نشانههای دروغگویی باشد.
۷. تلاش برای اثبات صداقت خود
معمولاً وقتی مردم صادق هستند، انتظار دارند که شما حرفشان را باور کنید. به کار بردن عباراتی مانند «کاملاً صادقانه میگویم» یا «من قسم میخورم که دارم حقیقت را میگویم» در حین مکالمه، میتواند شما را از دروغ گفتن وی آگاه کند؛ زیرا مردم درستکار، برای متقاعد کردن شما در مورد شرافت خود احساس نیاز نمیکنند.
اگر به زبان بدنی، حالات چهره و نحوه ارتباطات افراد توجه کنید، میتوانید در شناسایی دروغها تا حدی خوب عمل کنید. چه با یک دروغگوی حرفهای سروکار داشته باشید، یا پسر نوجوانتان که سعی دارد از تنبیه فرار کند، تشخیص اینکه چه زمانی ممکن است شخصی در حال دروغ گفتن به شما باشد، میتواند مفید باشد.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
فردی که دروغ میگوید ممکن است، دهان و یا چشمها را با دست پنهان کند و یا آنها را یکسره بسته نگه دارد. هردوی اینها از یک گرایش طبیعی برای مخفی کردن دروغ ناشی میشوند.
دقیقا چطور میشه با دهان بسته دروغ گفت؟ کاش کمی دقت کنید توی ترجمه!
حق با شماست.
منظور بسته نگه داشتن چشمها در زمان گفتن دروغ هست.
باید متن ویرایش میشد.
سپاس از دیدگاه شما
گفت پنهان کند نگفته که ببندد یا بدوزد یا هرچیزی که باعث بسته شدن دهان شود