از جغدهای شببیدار که بگذریم، تقریباً بقیه افراد بیشترین بهرهوری را به هنگام صبح و در طول روز دارند. برای بیشتر کردن این بازدهی اما میتوان از بهترین عادت های صبحگاهی برای بازدهی چند برابر استفاده کرد. اما اکثراً ما ها با اینکه ۶۰ تا ۷۰ ساعت در طول هفته کار میکنیم، به مطلوب مورد نظرمان نمیرسیم. گاهاً به جای تمرکز روی کارهای مهممان، خود را در حال چرت زدن یا حواس پرتی پیدا میکنیم، در حالی که زمان زیادی را از دست دادهایم.
علت این مسئله خیلی چیزها میتواند باشد؛ مثل خواب ناکافی در شب گذشته، خوردن صبحانهای ناسالم و موارد دیگری که به عادات ناسالممان برمیگردند و کم و بیش از آنها آگاهیم. قصد داریم در این مقاله به پنج مورد از عادتهای صبحگاهی که میتوانند بهرهوریمان در طول روز را افزایش دهند، بپردازیم. عاداتی که به ظاهر ساده هستند اما قطعاً تاثیر چشمگیری خواهند داشت. در ادامه با ما همراه باشید.
بهترین عادت های صبحگاهی برای بازدهی چند برابر
تکانی به خودتان دهید
تنها چند دقیقه نرمش کردن چنان شادابیای به تن وارد میکند که همه خشکی و خوابآلودگی باقی مانده از خواب دیشب را میپراند. حتماً لازم نیست لباس ورزشی به تن کنید و ساک ورزشیتان را بردارید و به باشگاه بروید. شما که قصد عضلهسازی ندارید. نیازی هم نیست که نیم ساعت ورزش کنید. چند دقیقه کافی است؛ آنقدر که همه عضلاتتان بیدار شوند و دیگر احساس خوابآلودگی نکنید.
آبمیوه بنوشید
اهمیت خوردن صبحانه این روزها بر هیچ کس پوشیده نیست. گزینههای فراوانی هستند که در این وعده میتوانید میل کنید؛ مثل نان تست و تخم مرغ، یک لیوان شیر، خامه، سرشیر، مربا، کیک و… .
همه اینها انتخابهای لذیذ و پر از انرژی هستند اما آیا میدانستید یک لیوان آب میوهی پر از میوههای سالم، چه قدر شما را سرحال و پر انرژیتر میکند و در عین حال درست کردن آن چقدر ساده، ارزان و سریع است؟
سیب، پرتقال، موز، خیار،کیوی و … را در مخلوط کن بریزید و ظرف مدت چند ثانیه یک آب میوه مقوی درست کرده و نوش جان کنید.
تعیین اولویتها
فرض کنید پایان روز است و همسر، همکار یا دوست صمیمیتان از شما می پرسد: امروز چطور بود؟
دوست دارید چه جوابی بشنود؟
قلم و کاغذ را بردارید و حداقل لیست سه تا از کارهایی را که میخواهید آن روز به انجام برسانید، یادداشت کنید. این کار به ذهنتان نظم بیشتری داده و اولویتهایتان مشخصتر میشوند. این کار مثل یک فیدبک زودتر از موعد عمل میکند.
برنامه ریزی در محل کار
پروژه ها و کارهایتان را اولویت بندی کنید؛ مهمترها را از بقیه جدا کنید، پروژههای بزرگتر را به چند مرحله تقسیم کنید و برای هر مرحله مهلتی تعیین نمایید. انتخاب بازههای زمانی باعث میشود برای انجام هر کار، جدیتر و هدفمندتر پیش روید. نتیجه این است که از نظم حین انجام کارها لذت میبرید و کارها را به موقع تحویل خواهی داد؛ به این ترتیب دیگر حواس پرتی و مشغول شدن به کارهای غیرضروری برایتان معنایی ندارد ؛ این به تقویت اعتماد به نفستان هم کمک میکند.
برنامه بعد از ناهار
بعد از صرف ناهار بلافاصله به کار مشغول نشوید. سراغ لپتاپ یا تلفن همراهتان نیز نروید. در صورت امکان به فضای باز بروید وهمین طور که استراحت میکنید، به برنامه صبحتان فکر کنید و به خود و عملکردتان نمره دهید. این سوالها را از خود بپرسید:
- چقدر طبق برنامه پیش رفتهام؟
- آیا مشکلی حین اجرای کارها پیش آمد؟
- آیا آن را به بهترین شکل مدیریت کردم یا پشت گوش انداختم؟
- چگونه میتوانم از این هم بهتر عمل کنم ؟
- چقدر در اجرای برنامهی امروز انعطاف به خرج دادم؟
- چه نواقصی در برنامه وجود داشت؟
- چند بار حواسم حین کار پرت شد؟
- و…
این سوالات کمک میکنند در جهت رفع عیوب برآیید و متعهدانهتر رفتار کنید. خواهید دید که پس از یک هفته با رعایت و تمرین این عادات نتیجه چشمگیری نصیبتان خواهد شد.
سخن پایانی:
مسلما راههای بیشتری وجود دارند که میتوانند ما را به حداکثر بهرهوری در طول روز برسانند. ما در این مقاله چندتا از مهمترین و در عین حال سادهترین راهها را پیشنهاد کردیم. شما چه فعالیتهای دیگری را میشناسید و در برنامه روزانهتان گنجاندهاید؟ خوشحال میشویم نظرات و پیشنهاداتتان را بخوانیم.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود برشما
آیا مقالات قابل ایمیل شدن انجام مدهید.
واقعا از شما متشکرم بابت مطالب ارزشمند و مفید جنابعالی