برای ترک یک عادت چند روز زمان لازم است؟ علم به شما می‌گوید

عادت­ها از طریق برخی فرایندهای تحریک، اقدام و پاداش بوجود می‌آیند. یک رویداد باعث شکل­‌گیری یک عمل می‌­شود. وقتی بابت عمل انجام داده شده پاداش دریافت می‌کنید، به انجام آن کار ادامه می‌­دهید.

اگر در مورد اقدامات و پاداش ها اختیار و قصدی نداشته باشید، عادت‌های بدی پیدا خواهید کرد. این موارد منجر به خودتخریبی، شکست و شرایط نامطلوب سلامتی می­‌شود. از طرف دیگر، عادت­‌های خوب باعث سلامتی، خوشبختی و تحقق رویاها می‌­شوند.

خب حالا، ترک یک عادت چقدر طول می­‌کشد؟ برخی می گویند 21 روز، برخی می­‌گویند تقریباً یک ماه. اما پاسخ واقعی چیست؟

برای ترک یک عادت چند روز زمان لازم است؟

زمان مشخص و جادویی وجود ندارد که بتوان گفت که با گذران آن می‌­توانید عادات مورد نظر خود را در خودتان درونی سازید.

محققان چندین روش مختلف برای درک شکل‌گیری عادت ارائه داده­‌اند.

قانون 21 روزه (یا افسانه؟)

یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین ادبیات موجود در این زمینه، سایبرنتیک روانی (1960) نوشته ماکسول مالتز است. دکتر مالتز که یک جراح پلاستیک بود درصدد درک این مطلب بود که مردم چگونه خود را می بینند. به ویژه، وی کنجکاو بود  بداند که چه مدت طول می کشد تا بیماران به تغییراتی که در حین جراحی در آنها ایجاد شده است، عادت کنند.

وی با بررسی و بررسی بیماران و تأمل در عادات خود تشخیص داد که حداقل 21 روز زمان لازم است تا افراد به تغییرات به وجود آمده سازگار شوند. وی از این اطلاعات به عنوان مبنای بسیاری از “نسخه ها” در  سايكوسايبرنتيك خود-یاری گرا استفاده کرد.

از آن زمان به بعد، کارشناسان خودیاری بر این عقیده­‌اند که برای تغییر عادت­ها 21 روز زمان لازم است. مردم فراموش کردند که وی گفته بود “حداقل 21 روز” به جای اینکه “21 روز” طول می­‌کشد تا یک عادت جدید ایجاد شود.

آیا یک ماه به خودتان زمان می‌­دهید؟

یکی دیگر از باورهای رایج در فرهنگ خودیاری، بیان می­کند که شکل گیری عادت 28 تا 30 روز طول می­‌کشد.

یکی از طرفداران این قانون، جون رودز، بیان می­کند که:

“شما باید 4 هفته آگاهانه زندگی کنید و عمداً بر روی تغییراتی که درصدد ایجاد آن­ها هستید، تمرکز کنید. پس از اتمام 4 هفته، تلاش کمی برای حفظ آن لازم است. “

به طور کلی در مورد صحت این رقم توافق وجود داشت، اما برای بسیاری از افراد قانون 21 روزه­ای که توسط خوانندگان مالتز رواج یافت، جذاب­تر بود، زیرا درک آن آسان بود و همچنین از قانون کلی 28-30 سریع­تر بود

دوره زمانی مورد نیاز برای تغییر عادت­ها متفاوت است.

در حالی که این قوانین 21 و 28 روزه تمایل ما به تغییر سریع را جلب می­کند، یک مطالعه صورت گرفته در سال 2009 در کالج دانشگاه لندن نشان می­‌دهد که فرصت تغییر می­‌تواند بسیار گسترده‌­تر باشد. این تحقیق که در مجله اروپایی روانشناسی اجتماعی منتشر شده است، شکل­‌گیری عادت در 96 نفر را طی یک دوره 12 هفته­‌ای دنبال می­‌کند.

مطالعه انجام شده در کالج دانشگاه لندن به بررسی اعمال غیرارادی پرداخته است، یعنی اینکه افراد با چه سرعتی اقداماتی را انجام می­‌دهند که می­‌خواهند به عادت تبدیل شوند. در این باره محققان این‌گونه توضیح دادند:

زمانی که رفتارهای ما در وضعیت­های خاص و ثابت تکرار می­‌شود، به گونه­ای کارآمد و بدون تفکر اتفاق می­‌افتند. این رفتارها به عنوان نشانه­هایی جهت کنترل انتقال رفتار در محیط هستند که باعث بوجود آمدن یک واکنش خودکار می­شوند. این عمل را “عادت” می­نامند.

مدت زمان لازم برای تبدیل یک عمل به عادت متغییر بود. شرکت­کنندگان در هر مکانی بین 18 تا 254 روز برای ایجاد یک عادت زمان نیاز دارند. متوسط ​​روزهای لازم برای دستیابی به اعمال غیرارادی 76 روز بود.

عادت‌­هایی را برای کنار گذاشتن عادت­ها ایجاد کنید.

درک ارتباط بین شکل­‌گیری عادات جدید و خلاص شدن از شر عادت‌های قبلی روند کار را ساده­‌تر می­کند.

دکتر الیوت برکمن، مدیر آزمایشگاه علوم اعصاب اجتماعی و هیجانی/عاطفی، گروه روانشناسی، دانشگاه اورگان، بیان کرد که :

“شروع به انجام کاری جدید ساده­تر از توقف انجام عادتی بدون رفتار جایگزین است.” ترک یکباره عادتی بد کار مشکلی است زیرا شما خود را وادار کرده­‌اید که بخواهید این کار را انجام دهید.

به عنوان مثال، ترک سیگار بیش از اعتیاد فیزیکی به نیکوتین چالش برانگیز و مشکل است. عادت چگونگی آمادگی فرد برای سیگار کشیدن جنبه دیگری است که ترک آن را دشوار می­سازد. برای از بین بردن این عادت بد، فرد باید چیزی را بیابد تا خلا ناشی از ترک عادت سیگار کشیدن را پر کند. روندی مشابه در مورد ترک مشروبات الکلی نیز در نظر گرفته می­شود.

ماورای زمان بنگرید

در مدت زمانی که ممکن است کسی بتواند عملی را به عادت تبدیل کند، چنین محدوده وسیعی وجود دارد. این مورد به این دلیل است که زمان تنها عاملی نیست که باید در مورد تغییر رفتارها به آن بیاندیشید. دکتر توماس پلانت، مدیر موسسه معنویت و سلامت، بخش روانشناسی، دانشگاه سانتا کلارا و استاد بالینی حق التدریسی، گروه روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد توضیح می­دهد که:

” مسئله مهم این است که واقعاً به چه شدت درصدد ترک عادت موردنظر هستید.”

دوم، عادت چقدر در وجود شما ریشه زده است؟ ترک عادت جدید ساده­تر از یک عادت قدیمی است. سوم، کنار گذاشتن عادت چه عواقبی دارد؟ ”

درست است که دستیابی به یک هدف کلی با تمرین بیشتر حائز اهمیت است، اما اگر شما از تنبلی و معتاد به تلوزیون بودن لذت می­برید، عادت به ورزش سخت­تر خواهد بود. اگر مدت طولانی دچار یک عادت بدی بوده­اید، کنار گذاشتن آن بسیار دشوار است زیرا مسلما به دفعات بیشتری  این رفتار را تکرار خواهید کرد.

اگر تمرین و ورزش بیشتر باعث تغییر زیادی در زندگی شما نشود، ممکن است به این نتیجه برسید که فعال بودن برای شما سخت و دشوار است. از سوی دیگر، اگر پزشک به شما بگوید که 18 سالگی فرزندتان را نخواهید دید، مگر اینکه شروع به حرکت و ورزش کنید، انگیزه بیشتری برای تغییر خواهید داشت.

پلانت همچنین خاطرنشان می­کند که افرادی که دچار وسواس فکری هستند و یا کسانی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می­کنند ممکن است زمان سخت‌تری در کنار گذاشتن عادات خود در مقایسه با افراد عادی سپری کنند.

تخصیص زمان برای تغییر

قدرتمندترین تغییرات یک شبه رخ نمی­دهند و احتمالا طی 21 روز نیز اتفاق نمی­افتند. حداقل دو ماه برای تغییر زمان اختصاص دهید، اما متوجه باشید که تغییر عادت­ها در هر فردی متفاوت است. اگر مدت طولانی دچار عادتی بوده­اید یا مجبور به ترک اعتیاد یا وسواس فکری هستید، ممکن است به زمان بیشتری نیز نیاز داشته باشید.

همه ما تغییرات را بر اساس بسیاری از متغیرها با سرعت­های مختلف در خود ایجاد می­کنیم. قصد شما از انجام عمل، توانایی شما در قطع الگوهای منفی و عواقب احتمالی تغییر (یا عدم تغییر) نیز می­توانند بر مدت زمان لازم برای تنظیم عادات شما تأثیر گذار باشند.

صرف نظر از اینکه تحقق این تغییر چه مدت طول می­کشد، کنار گذاشتن عادت­های بد و جایگزین کردن آن­ها با عادت­های خوب برای داشتن بهترین زندگی ضروری است. عادت­های بد می­توانند شما را از دستیابی به توانایی های کامل خود باز دارند. آن­ها می­توانند باعث بیماری، عدم بازدهی و نارضایتی شما شوند. بدترین عادت­ها حتی می­توانند به قیمت تخریب روابط و زندگی شما تمام شوند. عادت­های خوب شما را برای دستیابی به موفقیت آماده می­کنند.

شما با داشتن عادات خوب توانایی برخورداری از سلامت و تندرستی، توانایی در برقراری ارتباط با دیگران و تحقق بخشیدن به خواسته ها و رویاهایتان را دارید. اگر آماده به وجود آوردن تغییراتی در خود هستید، با بررسی چگونگی برنامه ریزی ذهن خود برای ترک عادت بد، نکات بیشتری در رابطه با کنار گذاشتن عادت های بد بیاموزید.

دیدگاهتان را بنویسید