جلوگیری از اهمال کاری با ۶ راهکار واقعا عملی

اهمال‌کاری و به تعویق انداختن کارها برای همه ما آشنا است. برای هریک از ما پیش می‌آید که کاری را به تعویق انداخته و انجام نمی‌دهیم. وقتی کاری را به تعویق می‌اندازیم در حال تلف کردن زمان مفید خود هستیم و به همین دلیل کارهای مهمی که باید انجام شود را به دقیقه نود موکول می‌کنیم. در دقیقه نود هم معمولاً دچار استرس شده و به خودمان لعنت می‌فرستیم که کاش کار را عقب نیانداخته بودیم.

اگر شما هم جزو اهمال‌کارهای حرفه‌ای باشید احتمالاً سال‌های زیادی است که با این مشکل مواجه هستید. اهمال‌کاری یک عادت بسیار مضر است که زمان ما یعنی مهم‌ترین دارایی ما را هدر می‌دهد. یکی از مهم‌ترین موانع رسیدن به اهداف همین به تعویق انداختن کارهاست. د راین مقاله با راهکارهای عملی جهت جلوگیری از اهمال‌کاری آشنا می‌شوید.

 

۱. خرد کردن کار به بخش‌های کوچک

یکی از مهم‌ترین دلایل اهمال‌کاری این است که ناخودآگاه فکر می‌کنیم که این کار سخت و پیچیده است و ترجیح می‌دهیم که آن را به بعد موکول کنیم. اگر بتوانیم هر کار را به چند کار کوچک تقسیم کنیم راحت‌تر می‌توانیم روی هر بخش کوچک کار کنیم. اگر هنوز هم این بخش به نظرتان کار بزرگی می‌رسد آن را هم به چند بخش کوچک‌تر تقسیم کنید. به این روش یک کار سخت و پیچیده به تعدادی کار بسیار ساده و سریع تبدیل می‌شود که هرگز آن‌ها را به تعویق نخواهید انداخت.

 

 

۲. زمان‌بندی برای همه بخش‌های پروژه

اگر ما یک ضرب العجل و زمان برای هر کار داشته باشیم معمولاً آن را به تعویق می‌اندازیم تا جایی که برای انجام آن زمان کافی نماند. بهتر است هر پروژه با طبق راهکار قبل به بخش‌های کوچک تقسیم کنید و بعد برای هر بخش یک ضرب العجل معین کنید. به این شکل برای هر بخش یک مدت مشخص دارید که باید در آن زمان انجام شود. برایان تریسی در کتاب قورباغه را ببوس می‌نویسد که هدف بزرگی مشخص کنید. آن را به هدف‌های کوچک ماهانه و هفتگی تقسیم کنید. طبق هدف هفتگی برای هرروز خود برنامه و لیست از کارهای کوچک داشته باشید. به این شکل احتمال رسیدن به موفقیت و هدف خیلی بیشترمی شود.

 

۳. سارقان زمان را حذف کنید

اگر شدیداً دچار اهمال‌کاری هستید به این معنی است که انجام این کار یعنی به تعویق انداختن کارها برای شما خیلی راحت شده است. زمانی کارها را مرتب به تعویق می‌اندازیم که برای جایگزینی آن‌ها در زمان حاضر انتخاب‌های زیادی داریم. این انتخاب‌ها عموماً سارقان زمان ما هستند. آن‌ها را بشناسید و تا جای ممکن حذفشان کنید. حواس‌پرتی‌های مختلف مثل صدای نوتیفیکیشن گوشی برای پیامک و شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌تواند ما را از کار فعلی خود جدا کند. تا جای ممکن نوتیفیکشین های غیرضروری را غیرفعال کنید. حتی بهتر است دسترسی به اینترنت خود را در زمان عدم استفاده قطع کنید. گاهی اوقات حذف برخی برنامه‌های غیرضروری که صرفاً زمان ما را از بین می‌برند هم می‌تواند کمک خوبی باشد.

۴. معاشرت با افراد غیر اهمال‌کار

جیم ران می‌گوید شما از نظر درامد و موفقیت میانگین پنج نفر از نزدیک‌ترین افراد به خودتان هستید.

احتمالاً با کمی اغراق می‌توان این جمله را در مورد اهمال‌کاری هم به کار برد. اگر دوستان نزدیک شما کسانی هستند که زمان برایشان بی‌اهمیت است و کارها را به تعویق می‌اندازند شما هم از آن‌ها الگو می‌گیرید. اگر بتوانید چند دوست که انگیزه و نیروی خوبی برای انجام کارها ایجاد می‌کنند پیدا کنید کمتر کارها را به تعویق خواهید انداخت. معاشرت با افراد سخت‌کوش و مصر را شروع کنید و بعد می‌بینید که این خصوصیات به شما هم منتقل می‌شوند.

 

۵. هدفتان را با دوستی شریک شوید

اگر هدفی که دارید با کس دیگری در ارتباط باشد هردو شما انگیزه و دلیل بیشتری برای انجام به‌موقع کارها دارید. ضمن آن‌که می‌توانید از یکدیگر چیزهایی هم یاد بگیرید.

 

۶. با دیگران دربارهٔ اهدافتان گفتگو کنید

بازگو کردن اهداف با اطرافیان تأثیری مشابه حالت شماره ۶ دارد. با دوستان، همکارها،‌ خانواده و آشنایان دربارهٔ پروژه‌هایتان حرف بزنید. بدین ترتیب هر زمان‌که با آن‌ها ملاقات می‌کنید، کنجکاو می‌شوند که دربارهٔ وضعیت پروژه پرس‌وجو کنند. برای مثال اگر پروژه‌هایی که در دست دارید را در بلاگ شخصی، توییتر و فیسبوک به اشتراک بگذارید، دوستانتان جویای روند پیشرفت آن‌ها می‌شوند. به‌این‌ترتیب، در مقابل برنامه‌های خود مسئول و پاسخگو خواهید بود.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید