یکی از بهترین راهها برای درک دنیای ثروتمندان و ورود به آن صحبت کردن با آن هاست. اما مگر به راحتی می توان به آنها دسترسی پیدا کرد؟ به جای صحبت کردن راه بسیار مفیدتر خواندن کتابهای نوشته شده توسط ثروتمندان است. آنها در کتابهایشان چکیده نکات زندگی خود را ارایه داده اند. حتی رازهای موفقیت خود را برملا کرده اند. پس همراه ما باشید با ۱۰ کتاب مهم از بهترین کتاب های موفقیت و ثروت.
حتما بخوانید: ۱۰ راز ثروت میلیاردرهای معروف
در عوض غیر ثروتمندان معمولا کارهای دیگری هم میکنند. مثلا به این فکر می کنند که چطور میتوان ثروتمند شد؟ آیا واقعا مغز آدم پولدارها بیشتر است یا باهوش تر هستند؟ یا شاید شانس بیشتری داشته اند و یا اینکه اصلا جور دیگری فکر میکند؟ برای ثروتمند شدن فرمولی، روش خاصی راه میانبری وجود دارد که ما نمی دانیم؟ جواب سوال آخر «بله» است، بسته به این که سوالتان راجع به کدام آدم پولدار باشد.
حالا فکر کنید اگر می توانستید با یکی یا چند تا از این ثروتمندان صحبت کنید و از آنها درباره روش ثروتمند شدن اطلاعات بگیرید چه می کردید؟ اگر این کار را می کردید پیشنهاد می کنیم این ده کتاب را بخوانید تا ذهن و درون خود را تغییر دهید و در ازای آن بیرون شما تغییر کند.
۱. اسرار ذهن میلیونرها، اثر تی هارو اِکِر:
The Secrets of the Millionaire Mind, by T Harv Eker
این کتاب درباره باورها و ذهنیات انسانهای مختلف نسبت به پول و ثروت صحبت می کند. اگر بخواهیم خیلی خلاصه راجع به آن بگوییم، چکیده این کتاب این است که هرکس از دوران کودکی و از طریق پدر و مادر و دوستان و اطرافیان دارای ذهنیتی درباره پول می شود و این ذهنیت کاملا شخص را به خودش محدود میکند. در واقع این ذهنیت مثل یک ترموستات است که در ذهن ما نصب می شود و به ما میگوید قادریم چقدر پول در بیاوریم. آدمهای بیپول، معمولا دارای ذهنیت قربانی بودن هستند و به همین دلیل دائم از این چیز و آن چیز گلایه دارند؛ آنها اهل عمل کردن نیستند. برعکس ثروتمندان بسیار عملگرا هستند. با مطالعه کامل کتاب متوجه می شوید که فقرا و ثروتمندان از نظر ذهنی، ۱۷ تفاوت با هم دارند. نثر کتاب بسیار ساده و روان است و خواندنش فرقی با تفریح کردن ندارد.
۲. ثروتمندترین مرد بابِل، به قلم جورج کِلَسون(
The Richest Man in Babylon, by George Clason)
یک کتاب داستان کوتاه و خیالی که در سال ۱۹۶۲ نوشته شده است. این داستان کوتاه درباره ثروتمندرین مرد بابل است که به دوست خود ۷ درس درباره نحوه ثروتمند شدن می دهد. این درسها هرگز قدیم نمی شوند. مفاهیم پس انداز کردن و خرج کمتر از دخل و دیگر اصول اولیه به سادگی در این کتاب بیان شده اند.
۳. میلیونر اتوماتیک، به قلم دیوید باخ(
The Automatic Millionaire, by David Bach)
دیوید باخ در این کتاب به اصل ساده آهسته و پیوسته ثروتمند شدن می پردازد. چکیده این کتاب در این است که میلیونر شدن راهی آهسته و پیوسته است و برای رسیدن به آن باید چیزهای کوچکی نظیر این خرجهای الکی روزمره را فدا کرده و قطره قطره جمع کنید، وانگهی دریا شود. البته این تنها نکته این کتاب نیست بلکه علاوه بر اجتناب از اینجور خردهخرجها، نکته دیگر این کتال که درباره آن توضیح می دهد این است که حتما و همواره درصدی از درآمدتان پس انداز کنید. این پس انداز باید پیش از محاسبه اقساط و اجاره خانه و هرچیز دیگر راشد. شما هرچقدر هم مخارج دارید باید حتما و حتما درصدی از درآمد خود را پس انداز کنید. به عقیده باخ ایجاد عادت پایدار پس انداز کردن برای پولدار شدن بسیار ضروری است.
۴. چگونه بدهی خود را بپردازید، از مقروض ماندن به دور بمانید و با سعادت زندگی کنید، به قلم ژرولد موندیس
How to Get Out of Debt, Stay Out of Debt and Live Prosperously, by Jerrold Mundis-)
احتمالا اسم بسیار طولانی این کتاب باعث ایجاد این فکر در شما می شود که «خب این کتاب چه ربطی به پولدار شدن دارد؟»، اما دارد. البته با این تفاوت که شما را از مسیری دیگر به ایستگاه ثروت میرساند. داستان این کتاب، ریشه در زندگی شخصی خود ژرولد موندیس دارد.این کتاب درباره مفهوم بدهی و فرآیندی دارد که بر نویسنده گذشته تا بتواند تصور اشتباه «غیرقابل اجتناب بودن بدهی» را از ذهن خود جارو کند و به بیرون بریزد. وقتی خودتان را از شر بدهیهایتان خلاص کنید تازه آن موقع است که میتوانید چشمبند بدهکاری را از چشمانتان بردارید، آنوقت میبینید که فرصتهای پسانداز و سرمایهگذاری الکی نیستند و میتوانند شما را به ثروت برسانند.
۵. با دقت پولدار شوید، به قلم جیم کریمر :
Get Rich Carefully, by Jim Cramer)
جیم کریمر از آن کسانی است که دائم در تلویزیون سر و کلهاش پیدا میشود و اگر فرصت کردید ویدئوهایش را در اینترنت ببینید و از صحبتهایش مستفیض شوید. جیم کسی است که با سرمایهگذاری دست و رویش را میشوید و از راه همین شور و شوق خاص توانسته چندین و چند میلیون دلار ثروت به جیب بزند. بر خلاف خیلی از ثروتمندان که سعی میکنند قیافه بگیرند، جیم از آن آدمهایی است که از شنیدن صحبتهایش انرژی میگیرید. قشنگ میتوان حس کرد که طرف بلد است اشتیاق خودش را به دیگران منتقل کند. این کتابش هم دستورالعملی است برای تجزیه و تحلیل مفاهیمی نظیر شرکت، سهام و روندهای بازار. خیالتان راحت که بعد از مطالعهی این کتاب، دیگر پولهایتان در بانک خاک نخواهد خورد.
۶. لاین سرعت میلیونرها، به قلم ام.جی.دی مارکو
The Millionaire Fast Lane, by M.J. DeMarco
دی مارکو نظر جالبی دارد و میگوید مردم از سه «لاین» زندگی را میپیمایند. پیاده رو برای بیپولها، لاین آهسته برای قشر متوسط و لاین سرعت برای پولدارها. سپس واکنش هر دسته به نصیحت قدیمی «اگر میخواهی ثبات مالی داشته باشی، خوب درس بخوان تا شغل خوبی داشته باشی و برای دوران بازنشستگی پولی را ذخیره کن» را بررسی میکند.
آدم بیپول یا اصلا این نصیحت به گوششان نخورده، یا اینکه ترجیح میدهند بیخیالش شوند و برای همین با سرعت یک رهگذر در پیاده رو به جلو میروند، اما قشر متوسط این نصیحت را آویزهی گوششان میکنند. اینها دانشگاهشان را تمام میکنند، نیازمندیهای روزنامه را برمیدارند، دور فرصتهای شغلی دایرههای کج و کُلاج میکشند، نامهای را ضمیمهی رزومهشان میکنند و داخلش مینویسند که چقدر انگیزه برای کار کردن دارند، شغل را میگیرند و با سرعتی مطمئن از لاین آهسته مسیرشان را طی میکنند. حرکت از لاینی شلوغ و خسته کننده.
دی مارکو میگوید: «ورود به لاین سرعت یعنی اینکه من نصیحت قدیمی را شنیدهام، اما با کمال احترام ترجیح میدهم ریسک کنم و دنبالهروی میل درونیام باشم و کسب و کاری برای خودم بسازم.» در این راه یک سریهایشان به گارد ریل میزنند و حتی چپ میکنند، اما در نهایت کسانی از این گروه هستند که جلو میافتند و به جای تحمل دود و دم ترافیک، میتوانند از منظره زیبای اطراف جاده لذت ببرند. اگر روح کارآفرینی دارید، این کتاب مال شماست.
۷. (ترجمه مؤدبانه) به جهنم، برو تو کارش، به قلم ریچارد برانسون(
Screw It, Let’s Do It, by Richard Branson
کتابی از کارآفرین مشهور و صاحب خطوط هوایی Virgin، ریچارد برانسون، که به صورت اتوبیوگرافی نوشته است و چنان الهامبخش است که اگر آن را برای سنگ بخوانی، بلند میشود و کسب و کاری برای خودش راه میاندازد و به قطبنمای پول درآوردن تبدیل میشود. برانسون که این اواخر با اشتیاق تمام در حال آزمایش هواپیماهایی است که مسافر عادی را به فضا ببرد، در لابلای داستانهایش، اصول رسیدن به موفقیت و ثروت را با لحنی بسیار خودمانی (مثل عنوان کتاب) بیان میکند. بیشترین بُردی که از خواندن این کتاب میکنید، این است: اگر در دلتان شعلهی اشتیاقی روشن است و برای عملی شدنش هیچ تلاشی نمیکنید، نه خوشحال خواهید شد و نه پولدار. اگر این کتاب را خواندید و ریسکپذیرتر نشدید، حاضرم تا یک سال خانهتان را جارو بکشم.
۸. فکر کنید و پولدارتر شوید، به قلم ناپلئون هیل
(Think and Grow Rich, by Napoleon Hill)
از اسم نویسنده می توان تشخیص داد که باید مال زمان خیلی دور باشد. مال دوره پدر و یا پدربزرگ های ما. و البته به همین دلیل خیلی نثر خوبی هم ندارد. اما همین کتاب قدیمی همین حالا هم در امریکا در حال تجدید چاپ است و این یعنی حرفهایی برای گفتن دارد. هیل هم نثل هارو اکر معتقد است که پولدار شدن یک امر کاملا ذهنی است. به نظر وی شخصی که یک هدف برای ۵ یا ۱۰ سال آینده خود در نظر می گیرید و بعد سعی میکند همهی تمرکزش را هم بگذارد روی این اهداف، موفق خواهد شد. اگر انرژی فکری کامل خود را روی این اهداف بگذارید، به آنها دست خواهید یافت. در این کتاب از ۸ گام ذهنی پرده برمیدارد که اگر با تمرین کردن آنها می توانید، هر روز پولدارتر از دیروز شوید.
۹. میلیونر همسایه، به قلم توماس استنلی و ویلیام دانکو
The Millionaire Next Door, by Thomas Stanley and William Danko
طبق نظر استنلی و دانکو، نویسنده های این کتاب افراد ثروتمند زاید در اطراف ما همستند که ما تصورش را هم نمیکردیم تا این حد پول دار باشند این دور نویسنده با انجام تحقیقاتی در این زمینه دریافتهاند که: تعداد بسیاری از ثروتمندان «زیر سطح میانگین توقعاتشان» زندگی میکنند و به جای اینکه پولهایشان را برای موارد بیهوده و تفریحی هزینه بکنند، آنرا به طور هوشمندا نه ای سرمایهگذاری میکنند. اینها کسانی هستند که هر وقت درآمدشان بیشتر شد، سبک زندگیشان یک شبه تغییر نمیکند و مثل چیز ندیدهها نمیروند خیلی سریع محل سکونتشان را به تغییر دهند و یک اتومبیل لوکس گران قیمت بخرند و سفرهای خارجی گران بروند. این جور آدمها تا موقعی که خیالشان از تثبیت شدن وضعیتشان روشن نشود، با پولشان پُز نمیدهند و آن را به نحوی عاقلانه سرمایهگذاری میکنند. این کتاب ارزش خواندن دارد و «اسباب بازی» نیست. همانطور که گفتم برای نوشتن این کتاب، تحقیقات پدر-مادر-داری انجام شده است.
۱۰.پدر پولدار، پدر بیپول، به قلم رابرت کیوساکی
(Rich Dad, Poor Dad, by Robert Kiyosaki)
این کتباب داستان پسر نوجوانی است که به گفته خودش دو پدر دارد. اولی پدر واقعیش (پدر بیپول) است و دومی پدر معنویش (پدر پولدار – در واقع پدریکی از دوستهایش) است. هر کدام از این دو پدر درسهایی راجع به پول به او یاد می دهند که از زمین تا آسمان با یکدیگر فرق دارد. پدر بیپول شَم اقتصادی چندان بالایی ندارد، برای تأمین پول مورد نیاز برای معیشت خود کار میکند و بلد نیست کار چندانی با پول انجام بدهد. پدر پولدار اما برای پول کار نمیکند. پول برایش کار میکند. از نظر مالی آدم باسوادی است و در نهایت ۶ درس به این پسرک یاد میدهد که چطور پولدار شود.
این کتابِ بسیار بسیار پرفروش به شدت مغزتان را به کار میاندازد و دیدگاههای رک و راستی راجع به ثروت بهتان میبخشد، متن ساده و بامزهای دارد و اکثر کتابفروشیها آن را میشناسند.