چگونه دروغ نگوییم

چگونه دروغ نگوییم؟ ترک دروغ در ۳ مرحله و ۱۱ گام اساسی


آیا دروغ گفتن عادت قدیمی و همیشگی شما است؟ در این صورت ممکن است پیدا کردن راهی برای این که چگونه دروغ نگوییم برایتان دشوار باشد. زیرا زمانی که به دروغ گفتن عادت کردید، گفتن حقیقت ممکن است دشوار باشد. دروغ گفتن ممکن است اعتیادی مانند سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل باشد. این اعتیاد باعث راحتی می‌شود و به مکانیزم جایگزینی برای استفاده در هنگام مواجهه با احساسات ناراحت کننده تبدیل می‌شود. مانند اکثر اعتیادها، ترک دروغ برای تندرستی و سلامتی شما ضروری است. و مانند هر نوع اعتیاد دیگری، اولین قدم اعتراف به این موضوع است که مشکل دارید.

اگرچه ما در مقاله چگونه دروغ بگوییم به روشهای برای دروغ گفتن و نکاتی برای این که چگونه دروغ گوی خوبی باشیم پرداختیم اما بهتر است این عادت ناپسند را ترک کنیم. بنابراین اگر واقعا به دنبال روش موثری برای این که چگونه دروغ نگوییم هستید، این مقاله بهترین راهکار و برنامه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

ترک دروغ گفتن در ۳ مرحله و ۱۱ گام اساسی

تصمیم به ترک دروغ اولین مرحله برای اینکه دروغ نگوییم

 

1  دلیل دروغ گفتن

دلیل اینکه چرا دروغ می‌گویید را مشخص کنید. افراد اغلب از سنین پایین عادت به دروغ گفتن دارند. شاید در کودکی آموخته باشید که اگر دروغ بگویید می‌توانید راه خود را بازتر کنید و کار خود را به سرانجام برسانید و این تمرین را در نوجوانی ادامه داده و پس از آن به عنوان راهی برای مواجه با شرایط سختی که تمامی ما در زندگی با آن روبرو می‌شویم، ادامه داده‌اید. مشخص کردن علت اصلی دروغگویی، اولین قدم برای ایجاد تغییر است.

آیا از دروغ به عنوان راهی برای کنترل موقعیت ها استفاده می کنید؟ زمانی که می‌توانید از طریق دروغ گفتن راهی روشن برای رسیدن به خواسته خود بیابید، گفتن حقیقت سخت است. شاید شما مرتباً دروغ می‌گویید تا دیگران را وادار به انجام آنچه شما می‌خواهید، کنید.

آیا دروغ می‌گویید تا خود را بهتر جلوه دهید؟ فشار برای رقابت از لحظه‌ای که می‌توانیم معنای آن را درک کنیم ، در ما به شدت وجود دارد. دروغ گفتن راهی ساده برای ارتقاء موقعیت شما در محل کار، در محافل اجتماعی و حتی در کنار عزیزانتان است.

شاید شما دروغ گفتن را به عنوان راهی برای آرامش خود می‌دانید. همواره گفتن حقیقت بسیار دشوار است. باعث تنش ، ناراحتی و پریشانی می‌شود. دروغ گفتن به دیگران و گاهی به خود نیز، مانع از مواجهه شما با موقعیت‌ها و احساسات ناراحت‌کننده می‌شود.

2  دلیل  ترک کردن دروغ

این موضوع را مشخص کنید که چرا می‌خواهید دروغ گفتن را ترک کنید. چرا وقتی دروغ گفتن زندگی را بسیار آسان می‌کند ، دروغ گفتن را ترک کنیم؟ اگر دلایل روشنی برای ترک آن ندارید ، تبدیل شدن به فردی صادق‌تر بسیار سخت‌تر می‌باشد. در مورد اینکه دروغ چه تاثیری بر احساس شما ، روابط شما و روند زندگی شما دارد، به خوبی بیاندیشید. در اینجا چند دلیل خوب برای ترک دروغ وجود دارد:

برای اینکه دوباره احساس کنم یک فرد شرافتمند و نجیب هستم. زمانی که دروغ می‌گویید، از واقعیت دور می‌شوید. شما قسمت‌هایی از خود را پنهان می‌کنید و چیزی را به جهان نشان می‌دهید که درست نیست. تکرار این کار بر احساس خوب و عزت نفس شما تأثیر منفی دارد. شما شایسته رسیدن به این آرامش هستید که بتوانید حقیقت وجودی خود را به جهان بگویید. شما سزاور این هستید که بدانید واقعاً چه کسی هستید. کسب توانایی افتخار به هویت واقعی خود احتمالاً مهمترین دلیل برای ترک دروغ است.

جهت برقراری ارتباط مجدد با دیگران. دروغ گفتن به دیگران از ایجاد ارتباط واقعی با دیگران جلوگیری می کند. روابط خوب مبنی بر توانایی افراد در به اشتراک گذاشتن خود با دیگران است. هرچه بیشتر متقابلاً خود را برای یکدیگر آشکار سازید، به یکدیگر نزدیک تر می شوید. اگر نمی توانید با دیگران صادق باشید ، این موضوع بر توانایی شما در دوست یابی و احساس بخشی از یک جامعه بودن، تأثیر منفی می گذارد.

برای جلب اعتماد مجدد دیگران. دروغ گفتن ممکن است صدمه جسمی به همراه نداشته باشد ، اما در صورت اداره و کنترل رفتار دیگران، اراده آزاد آن‌ها و حق انتخاب آن‌ها بر اساس حقیقت را سلب می‌کند. اگر افرادی که می‌شناسید شما را وضعیت دروغ گفتن گیر انداخته‌اند، آن‌ها با اعتماد نکردن به شما از خود در برابر کنترل و فریب‌های بیشتر محافظت می‌کنند. صادق بودن تنها راه جلب اعتماد دیگران این است و به صادق بودن ادامه دهید تا زمانی که دوباره به حرف شما اعتماد کند. این موضوع ممکن است سال‌ها طول بکشد، بنابراین فکر خوبی است که از همین حالا شروع کنید.

3 متعهد شدن

متعهد شوید که دروغ گفتن را کنار بگذارید. با دروغ گفتن مانند هرگونه اعتیاد دیگر رفتار کنید و برای ترک آن تعهد جدی داشته باشید. این کار مستلزم تلاش سخت و تفکر زیاد است، بنابراین تاریخی را تعیین کنید که بعد از آن قول می‌دهید صادق باشید و برنامه‌ای برای کمک به موفقیت خود تهیه کنید. خواندن این مقاله اولین قدم عالی است.

 

تهیه برنامه لازم برای دروغ نگفتن

 

1 کمک از دیگران

از بیرون از خود کمک بگیرید. ممکن است احساس کنید که در تلاش برای ترک دروغ تنها هستید، اما افرادی هستند که این مشکل را پشت سر گذاشته‌اند و می توانند به شما کمک کنند. ترک هر نوع اعتیاد به تنهایی دشوار است. با افرادی تماس بگیرید که می‌توانند مشاوره خوبی ارائه دهند و به شما در تحقق هدفتان کمک کنند.

با یک درمانگر کار کنید. صحبت کردن با فردی با سابقه روانشناسی و تجربه کمک به افرادی که تجربه مشابهی را داشته اند، در زمانی که سعی دارید از وضعیتی که مکرر دروغ می‌گفتید به سوی صداقت پیش بروید، بسیار ارزشمند خواهد بود.

با افرادی که به شما نزدیک هستند، صحبت کنید. برخی از افراد در زندگی شما وجود دارند که می‌خواهند به شما کمک کنند تا دروغ را ترک کنید، حتی اگر پیش از این به خاطر عدم صداقت شما آسیب دیده باشند. اگر مشکلی با انجام این کار ندارید، به والدین ، خواهر و برادرها یا دوست نزدیک خود برنامه خود را برای ترک دروغ بگویید تا آن‌ها بتوانند از شما حمایت کنند.

به یک گروه حمایتی بپیوندید. صحبت با افراد دیگری که دقیقاً درک می‌کنند چه چیزی را پشت سر می‌گذارید بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است. به دنبال یک گروه حمایتی آنلاین یا گروهی باشید که حضوری آن‌ها را ملاقات کنید.

2 عوامل محرک

عوامل محرک خود را مشخص کنید. جهت ترک موفقیت آمیز دروغ ، موقعیت‌ها ، احساسات ، افراد یا مکان‌هایی که باعث می‌شود شما از گفتن حقیقت اجتناب کنید را مشخص کنید. هنگامی که می‌دانید چه چیزی باعث دروغ گفتن شما می‌شود یا می‌توانید از محرک آن دوری کنید یا راهی برای مقابله با آن با صداقت بیابید.

آیا معمولا زمانی که احساس خاصی دارید روی به دروغ گفتن می‌آورید؟ شاید شما نگران این هستید که مثلاً در مدرسه یا محل کار خوب عمل کنید و دروغ می‌گویید تا به طور موقت این احساس را کاهش دهید. راه‌هایی برای کنترل اضطراب خود به گونه‌ای متفاوت بیابید.

آیا به افراد خاصی دروغ می‌گویید؟ شاید شما به جای رویارویی با واکنش پدرتان در رابطه با نمرات ضعیف خود، دروغ بگویید. شما باید بیاموزید که چگونه با این محرک خاص به شیوه ای بهتر و درست تر برخورد کنید.

3 سکوت به جای دروغ

اگر نمی‌توانید حقیقت را بگویید، اصلاً چیزی نگویید. وقتی با محرکی روبرو می‌شوید و وسوسه می‌شوید دروغ بگویید، از صحبت کردن اجتناب کنید. اگر نمی توانید در آن لحظه صادق باشید ، بهتر است سکوت کنید یا موضوع را تغییر دهید. شما اجباری به پاسخ دادن به سوالاتی ندارید که نمی خواهید به آنها پاسخ دهید، یا اطلاعاتی را فاش کنید که دوست ندارید برملاء کنید.

اگر شخصی مستقیماً از شما سوالی می پرسد که فکر نمی کنید قادر باشید صادقانه به آن پاسخ دهید، بهتر است به وی بگویید ترجیح می دهید به این سوال پاسخ ندهید. ممکن است اوضاع کمی ناخوشایند باشد، اما باز هم از دروغ گفتن بهتر است.

از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که به طور معمول باعث می‌شوند، احساس کنید که باید حرفی نادرست بزنید، اجتناب کنید. به عنوان مثال، مکالمات گروهی بزرگ که در آن همه در مورد دستاوردهای صحبت می‌کنند و آنان را به رخ دیگران می‌کشند، ممکن است باعث دروغ گفتن شما شود.

به نشانه‌های جسمانی که به شما می‌گویند که شما در آستانه دروغ گفتن هستید، توجه کنید. ممکن است چشمان خود را به پایین بیندازید و احساس کنید ضربان قلب شما تندنتر است. وقتی احساس می‌کنید این اتفاق می‌افتد، از موقعیت دور شوید تا دروغ نگویید.

4 تمرین راست‌گویی

راست گفتن را تمرین کنید. اگر زیاد دروغ گفته‌اید، در واقع، گفتن حقیقت نیاز به تمرین دارد. نکته اصلی این است که قبل از صحبت کردن فکر کنید و تصمیم بگیرید که به جای دروغ راست بگویید. باز هم، اگر از شما سوالی پرسیده می‌شود که نمی‌توانید صادقانه به آن پاسخ دهید ، پاسخ ندهید. هرچه بیشتر حقیقت را بگویید، راحت‌تر خواهید بود.

سعی کنید با افراد غریبه یا دریک انجمن آنلاین تمرین کنید. گفتن حقیقت به افرادی که با آنها رابطه‌ای ندارید می‌تواند مایه رهاسازی باشد، زیرا هیچ‌گونه عواقبی در پی ندارد.

وقتی با افرادی که می‌شناسید، صحبت می‌کنید، صادق باشید و در مورد موضوعات خنثی صحبت کنید که در مورد آنها اطمینان دارید. نظرات واقعی خود را بیان کنید یا با اطلاعات اولیه در مورد برنامه‌های خود برای آخر هفته یا آنچه برای صبحانه خورده‌اید، شروع کنید.

اگر در صحبت کردن درباره خود دچارمشکل هستید، در مورد اخبار، سیاست محلی، ورزش، فلسفه، ایده‌های تجاری ، دستورغذایی که امتحان کرده‌اید ، برنامه شو مورد علاقه خود ، باندی که می‌خواهید ببینید، زندگی طرف مقابل ، سگ یا آب و هوا صحبت کنید. نکته این است که تمرین کنید راست بگویید.

5 بررسی عواقب

نحوه مواجه با عواقب را یاد بگیرید. در یک مرحله خاص ، گفتن حقیقت شما را در موقعیتی قرار می دهد که همیشه در آن وضعیت، دروغ می گفتید. هنگامی که قوانین را رعایت نمی کنید، یا بیکار هستید ، یا اعتراف می کنید که نقشی را که در آن آزمون داده اید به دست نیاورده اید ، یا به کسی می گویید که واقعاً علاقه ای به رابطه با وی ندارید، شما به این حرفها اعتراف می کنید. مواجهه با عواقب ناخوشایند هنوز هم بهتر از دروغ گفتن است. زیرا شخصیت شما را رشد می‌دهد و باعث جلب اعتماد دیگران به شما می‌شود.

برای برخورد با واکنش های دیگران آماده شوید. شاید شنیدن حقیقت باعث شود که شخصی نظر منفی دهد یا واکنشی نشان دهد که شما دوست نداشته باشید. حتی اگر این اتفاق رخ دهد، می‌توانید به این موضوع افتخار کنید که حقیقت را گفته‌اید و بدانید که به جای استفاده از راه ساده، با قدرت و صداقت با مشکلات روبرو شده‌اید.

برای ایجاد اعتماد با افرادی کار کنید که ممکن است در ابتدا شما را باور نکنند. اگر دروغ زیادی به شخص خاصی گفته‌اید ، ممکن است مدتی طول بکشد تا وی باور کند که شما راست می‌گویید. به کار خود ادامه دهید؛ زیرا صادق بودن تنها راه در دنیا برای جلب اعتماد مجدد است. هر دفعه  که سعی می‌کنید از روش چگونه دروغ نگوییم استفاده کنید، یک گام به جلب اعتماد نزدیک تر می‌شوید.

 

راستگو ماندن آخرین مرحله از مراحل چگونه دروغ نگوییم

 

1 الگوهای لغزش

الگوهایی که باعث لغزش شما می‌شوند را مشخص کنید. با عادت به گفتن حقیقت، الگوهای تفکر شما که منجر به دروغ گفتن می‌شوند، آشکارتر می‌گردند. آگاهی از آنچه شما را به دروغ‌گویی وسوسه می‌کند، حائز اهمیت است تا به عادت دروغگویی دچار نشوید. بیاموزید که چگونه با برطرف کردن ریشه‌ای اضطراب، الگوها را بر هم بزنید. اگر با یک رویداد زندگی روبرو هستید که شما را مضطرب می کند و در مورد آن احساس راحتی نمی کنید، یاد بگیرید که چگونه با اضطراب خود به روشی دیگر برخورد کنید.

هنگام ارتکاب اشتباه، زیاد به خود سخت نگیرید. صادق بودن کار سختی است و همه ما گاهی اوقات دچار لغزش و اشتباه می شویم. به یاد داشته باشید که تنها یک راه برای اصلاح مشکل وجود دارد: دروغ نگویید. صادق باشید. اجازه ندهید الگو بر زندگی شما غالب شود.

2 شخصیت راستگو

صداقت را هسته اصلی شخصیت خود قرار دهید. صداقت یکی از ویژگی های شخصیتی است که در فرهنگ ها و جوامع بسیار ارزشمند است. این ویژگی است که همواره با تلاش سخت و قوی بودن در شرایط سخت تقویت می شود. اجازه دهید که حقیقت، به جای دروغ ، به عنوان پاسخ خودکار شما هنگام مواجهه با آزمایشات زندگی تبدیل شود.

وقتی سعی می کنید صادقانه زندگی کنید ، تشخیص صداقت در دیگران می تواند مفید باشد. چه کسی را تحسین می کنید؟ از خود بپرسید اگر در صادقانه ترین رویکرد با مشکلی روبرو شود، چه می کند یا چه می‌گوید.

به دنبال سایر الگوهای صداقت باشید – رهبران معنوی ، شخصیت های مهم ادبیات ، فیلسوفان ، رهبران جنبش های اجتماعی و غیره. همه گاهی اوقات نمی توانند صادق باشند، اما افراد محترم سعی می‌کنند در هر چالشی به درست ترین شکل عمل کنند.

 

3 ایجاد روابط

روابط خوب ایجاد کنید. هرچه بیشتر حقیقت را بگویید و در برابر انتظارات دیگران پاسخ‌گو باشید، آنها بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد. جلب اعتماد دیگران باعث می‌شود که احساس خوبی داشته باشید. اعتماد منجر به دوستی‌های عالی ، روابط صمیمی و احساس تعلق می‌شود. تنهایی را از بین می‌برد و یک جمع می‌سازد. وقتی دروغ‌گویی را کنار می‌گذارید، این آزادی را به دست می‌آورید که خودتان باشید و همانطور که هستید توسط دیگران پذیرفته شوید.

8 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • عالی بود
    من باید کمی روی خودم کار کنم
    به خاطر کمبود اعتماد به نفس و خجالتی بودن خیلی وقتها مجبور میشم دروغ بگم و اصلا هم از این موضوع راضی نیستم

    سعی میکنم مواردی که گفتید را تمرین کنم

    • دقیقا منم کمبود اعتماد بنفس دارم و خجالتی هستم ولی به کمک این مطالب خیلی بهتر شدم …

  • واقعا دروغ گفتن بیشتر از هرکس خود آدم رو آزار میده و من الان دلم میخواد ترک کنم برای موضوع های بیخود هم دروغ میگم یه شخصیتی که دوست داشتم داشته باشم و ندارم رو مداوم در مورد خودم میگم دارم تلاش میکنم درست شم

  • عباس
    من به نامزدم قول دادم اینجور چیزارو بزارم کنار و ممنونم ازتون که باعث میشید آدم خودش رو پیدا بکنه و فهمیدم به خاطر کارم و محل کاری که دارم و کمبود اعتماد ب نفس اینجورم

  • پسر ۷ساله ام دروع میگه حتی از زبان منو پدرش وخاهر برادرش حرفای دروغ میگه این مطلاب رو که خوندم از نگرانیم کم شد ممنون برای این راهکارهای خوب ومستندتون

  • من ضربه بزرگی از دروغ گفتن خوردم.پیش همه خراب شدم.از خدا میخوام کمکم کنه این عادت بزارم کنار.ممنون از مطالب اموزنده تون

دیدگاهتان را بنویسید