تکنیک های کار عمیق

چرا باید تکنیک های کار عمیق را بلد باشیم؟ خیلی‌ها فکر می‌کنند اگر درآن‌واحد چند تا کار را با هم انجام دهند، از زمان خود به بهترین شکل استفاده کرده‌اند. اصلاً این‌طور نیست! یادتان باشد چند کار را هم‌زمان انجام دادن و کارایی و کیفیت هیچ ربطی به هم ندارند.

انجام هم‌زمان چند کار بزرگترین دشمن کارآیی است

پروفسور سوفی لروی از دانشگاه مینه سوتا، در سال 2009 تحقیقاتی را انجام داد که نتایج آن مهر تأییدی بر این موضوع است.
فرض کنید قرار است دو کار را هم‌زمان انجام دهید، وقتی از کار الف دست می‌کشید تا به کار ب برسید، تمرکز و حواستان همچنان روی کار الف است. به‌عبارت‌دیگر شما فقط با نیمی از تمرکزتان می‌توانید به کار ب برسید. این یعنی عملکرد و کارایی شما کم خواهد شد. پروفسور لروی شرکت‌کنندگان در آزمونش را به دو گروه تقسیم کرد؛ از گروه اول خواست تا یک جدول کلمات متقاطع حل کنند. و ناگهان تمرکز آن‌ها را به هم زد و از آن‌ها خواست تا رزومه هایی را مطالعه کنند و تصمیم بگیرند یک نفر را استخدام کنند. این در حالی بود که به گروه دوم از شرکت‌کنندگان فرصت داد تا اول جدولشان را حل کنند بعد به سراغ رزومه و استخدام نیروی کار بروند. در فاصله میان این دو کار، لروی از شرکت‌کنندگان یک آزمون مرتبط با جدولی گرفت که حل کرده بودند تا ببیند تا چه اندازه این کلمات در ذهن آن‌ها باقی مانده بود.

نتیجه‌اش چه شد؟

گروه الف ذهنشان همچنان درگیر کلمات جدول بود و درنتیجه نتوانستند برای استخدام نیروی کار تصمیم خوبی بگیرند و فرد مناسبی را استخدام کنند.
خلاصه این‌که هم‌زمان انجام دادن چند کار برای کارایی و راندمان شما اصلاً خوب نیست. به عبارتی این‌که همیشه در فضای آنلاین در دسترس باشید به شما لطمه می‌زند. شاید فکر کنید، هیچ ضرری برایتان ندارد که بخواهید در حین کار به رسانه‌های اجتماعی هم وصل باشید اما واقعیت این است که با هر نوتیفیکیشنی که از این رسانه‌ها دریافت می‌کنید، تمرکز شما بر روی کارتان کمتر و کمتر می‌شود. حتی اگر بلافاصله به سراغ آن نوتیفیکیشن نروید و پیام‌هایتان را چک نکنید. به‌عنوان‌مثال مک کنزی یک سری تحقیقات انجام داد و متوجه شد کارمندان به‌طور متوسط 60 درصد از زمان خود را در رسانه‌های اجتماعی و اینترنت بیهوده تلف می‌کنند و فقط 30 درصد از زمان خود را صرف خواندن و جواب دادن به ایمیل‌های کاری می‌کنند.

بااین‌وجود کارمندان فکر می‌کنند خیلی بیشتر از قبل کار می‌کنند. چرا؟ چون هم‌زمان چند کار را انجام دادن، تمرکز شما را از بین می‌برد و باعث می‌شود احساس کنید زیادی سرتان شلوغ است و کلافه شوید.
برای عمیق کار کردن استراتژی‌های متفاوتی وجود دارند، ولی استراتژی به‌تنهایی کافی نیست، باید عزمتان را جزم کنید.
تا اینجا با چند تا از موانع کار عمیق آشنا شدید اما چطور می‌توان این موانع را از میان برداشت؟ نمی‌توان یک استراتژی کلی برای کار عميق نوشت اما در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد که بدون شک برایتان مفید خواهند بود.

تکنیک های کار عمیق:

استراتژی شماره 1:

این استراتژی شباهت بسیاری به رویکرد راهب‌ها دارد. در این روش درست به‌مانند یک راهبِ تمامی آنچه را که حواس شما را پرت می‌کند یا شما را وسوسه می‌کند، از دوروبرتان حذف می‌کنید.

استراتژی شماره 2:

این استراتژی یک رویکرد دوگانه دارد که طی آن زمان خودتان را به دو بخش تقسیم می‌کنید، یک بخش را فقط و فقط به کارتان اختصاص می‌دهید و با دقت و تمرکز بالا کار عمیق می‌کنید. باقی ساعات روز را هم برای کارهای دیگر در نظر می‌گیرید.

استراتژی شماره 3:

این استراتژی یک رویکرد ریتمیک دارد، یعنی چی؟ در یک بازه زمانی مشخص، مثلاً 90 دقیقه، کار عميق انجام می‌دهید. یک تقویم بردارید، این بازه‌های زمانی را در آن مشخص کنید و حواستان به نتایجی باشد که درنتیجه این کار به دست می‌آورید.

استراتژی شماره 4:

این روش به نام استراتژی روزنامه‌نگاری شهرت دارد. رویکردش به این شکل است که در طول روز هر وقت آزاد بودید، کار عمیق انجام دهید.
فرقی نمی‌کند که شما کدام تکنیک را انتخاب می‌کنید، مهم این است که به تکنیک موردنظرتان متعهد باشید و از این شاخه به آن شاخه نپرید.

 

خلاصه بخشی از کتاب کار عمیق نوشته کال نیوپورت

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • چقدر خلاصه و مفید
    کتاب کار عمیق واقعا یکی از بس نظیرترین کتابهاست
    پیشنهاد میکنم همه بخوانند
    مشکل نداشتن تمرکز و حواس پرتی همیشه من را آزار داده و الان مدتی است با آموزش های این کتاب دارم روی خودم کار میکنم

    این مقاله شما هم دوباره بعضی مطالب را برای من یادآوری کرد

    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید